Logo sonnen

sonnen - samen versterken van jouw toekomst met schone energie.

sonnen

Potentieel ontdekken, kansen benutten en duurzame energieoplossingen ontwikkelen: Voor ons zijn motivatie en innovatie synoniem en staan bovenaan de lijst. 

In 2010 begon onze reis in een klein stadje in Zuid-Duitsland. Gedreven door de wens om een schone en betaalbare energietoekomst voor iedereen te creëren, ontwikkelden onze oprichters Christoph Ostermann en Torsten Stiefenhofer de eerste sonnenBatterie. In een tijd dat zonne-energie alleen aan het net werd geleverd, creëerden ze een systeem waarmee huishoudens hun zelf opgewekte energie dag en nacht konden opslaan en consumeren. Tegenwoordig zijn we wereldleider in oplossingen voor energieopslag met kantoren in Duitsland, Italië, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Australië. We hebben ons tot doel gesteld om het bestaande energiesysteem uit te dagen, zodat onze klanten en partners over de hele wereld kunnen genieten van een schone, betrouwbare, betaalbare energietoekomst door de slimme oplossingen die we bieden. Van Groenland tot Nieuw-Zeeland wordt zonne-energie opgewekt, gedeeld en verbruikt met onze producten.

sonnen GmbH Wildpoldsried

Wat ooit begon als een batterij die is ontworpen om het probleem van overtollige opgewekte zonne-energie op te lossen, is uitgegroeid tot een geavanceerd ecosysteem van energieopwekking, -opslag en -distributie dat helpt bij het oplossen van de complexe energie- en milieu-uitdagingen van vandaag de dag.  Onze oplossingen zijn aangepast aan de behoeften van elke markt. Gebouwd met Duitse techniek gecombineerd met lokale vindingrijkheid en geproduceerd in Australië, de VS en Duitsland, worden onze producten lokaal verzonden, waardoor onze ecologische voetafdruk wordt verkleind.

Elke dag werken we aan de intelligente onderlinge verbinding van onze producten en diensten om bewezen resultaten te leveren in onze verschillende markten. En we hebben een nieuwe maatstaf bepaald door het bestaande energiesysteem te transformeren van puur gecentraliseerde energiecentrales naar gedecentraliseerde, genetwerkte virtuele energiecentrales voor schone energie op basis van onze revolutionaire sonnenVPP-software. 

sonnenVPP

Het aantal mensen dat sonnenproducten gebruikt, groeit elke dag. We noemen hen de sonnenCommunity. Maar zij zijn veel meer dan "gebruikers". Zij zijn visionairs die een gemeenschappelijk doel voor ogen hebben: schone, betrouwbare, betaalbare energie voor iedereen. Voor het eerst vormen mensen het hart van het energiesysteem. Elke persoon die zich aansluit, maakt de sonnenCommunity sterker. Deze positieve cyclus leidt in het algemeen tot een algemene toename van de productie en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Een echte win-win-situatie: voor de persoon zelf en de gemeenschap. 

sonnenCommunity

Wij vinden dat duurzame energie voor iedereen beschikbaar moet zijn. Samen met sterke en competente partners zijn we erin geslaagd om tienduizenden sonnenBatteries in de huishoudens van onze sonnenCommunity-leden te brengen. Dit heeft niet alleen het equivalent van 144.000 ton CO2 bespaard - het creëert ook elke dag nieuwe kansen om onze visie stap voor stap om te zetten in realiteit.

Sterke partners met sterke waarden: sonnen is sinds 2019 onderdeel van Shell Renewables and Energy Solutions. Shell ondersteunt de visie van sonnen op het gebied van schone, betrouwbare en betaalbare energie voor iedereen. Samen willen de twee bedrijven een toekomst voor schone energie ontwikkelen op een duurzame en schaalbare manier met behulp van technologieën met de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen en een focus op uitmuntendheid in partnerschap - voor ons, voor jou, voor de planeet.